середа, 6 травня 2015 р.

Модуль 11. Рефлексія.

З усього того, чому я навчалася на цьому тренінгу, на мою думку, найефективнішим для навчання моїх учнів буде створення учнівських проектів.
Результати мого навчання на цьому тренінгу підтвердило, що перевагою проектування є діяльнісний підхід до навчання, де влучно пов’язуються дві складові навчального процесу: розвиток особистості учня та введення його за допомогою навчання в різносторонню структуру соціальних ролей.

Упровадження проектної діяльності в навчальний процес дуже важливе для сучасної школи, бо надає змогу розвивати в учнів особисте прагнення до самонавчання, самовизначення, самоаналізу, виховує різнобічно розвинену особистість, здатну адаптувати свої знання до розв’язання практичних проблем.

Було корисним створення та використання щоденника власного навчання. Програма вдала для подальшого впровадження. Вона відкриває нові можливості з використання проектної методики, а особливо корисним є стратегії оцінювання. На мою думку, слід приділяти увагу, і на учнівські роботи (з дослідженням). Новим є онлайнове обговорення проектів – це для вчителів буде також дуже корисним. Завдяки курсу розширюються можливості з використання технолоії веб 2.0. у навчальному процесі.

Програма Intel "Навчання для майбутнього" заохочує учителів широко впроваджувати в педагогічну практику саме проектні технології, здатні розвивати дослідницькі, пошукові, аналітичні вміння та навички учнів.


Немає коментарів:

Дописати коментар